29 september 2011

Kantarellpasta mums!


Här kommer en supergod KANTARELLPASTA:
.
2 röda finhackade lökar
2 finhackade vitlöksklyftor
1 påse torkade trattkantareller eller färska i valfri mängd
1 dl torrt vitt vin
2 dl grädde
1 burk creme fraiche (man kan ha mescarpone istället)
2 msk katarellfond
smör till stekning
salt & nymald svartpeppar
färskriven parmesan
spagetti eller tagiatelle (kokt al dente)
.
Blötlägg svampen enligt anvisning. Sätt på pasta vatten att koka.
Fräs svampen i en stor stekpanna tills ev. all vätska är borta. Lägg i löken och bryn lite till. Häll på vinet och låt det koka in. Tillsätt grädde, creme fraiche och fond. Låt puttra i ett par minuter och smaksätt med salt & peppar. Hällden kokta pastan i kantarellsåsen och vänd runt allt och ha över rikligt med parmesan. Servera genast gärna med någon grönsak till.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar