.
Igår gjorde jag en middag som är både lätt att göra och lätt att äta:) Min kompis Carina gjorde en så god variant av denna en gång fast med en bädd av massor av sparris och annat och med lax ovanpå så jag snodde iden med upplägget till detta recept.
Lax med klyftpotatissallad
Rosta klyftpotatis, morötter eller andra rotfrukter i ugnen med salt, kryddor och olivolja.
Medan det rostas gör man en god sås: koka 2 dl sherry med en grönsaksbuljongtärning ca 10 minuter, ha i 4 dl creme fraiche och massor av dill och låt puttra någon minut.
Ta valfritt antal portionslaxar, lägg i en ugnsform och smeta på skånsk senap och sweet chilisås på laxen. In i ugnen ca 10 minuter.
Blanda rotfrukterna (låt svalna lite bara) när de är klara med en sallad av tex ruccola, romansallad, fårost i bitar, tomater eller vad ni nu vill ha i.
Lägg upp rotfruktssalladen på ett stort fat, lägg på laxen och servera med sås till.
.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
perfekt, tack. ska testas i helgen. kram
SvaraRadera