07 december 2011

Pastagratäng

.
Dags för ett recept, det var ett tag sedan. Vi tar en vardagsrätt som inte tar för lång tid. Medan pastavattnet kokar upp så gör man färsen och när den puttrar och pastan kokar passar du såsen. Total tid ca 30 minuter.
.
Enkel pastagratäng
.
pasta valfri sort och mängd
västerbottenost riven
bechamelsås
500 g lammfärs
2 dl chilisås
1 dl rött vin
1 msk soya
salt, lite cayennepeppar, vitlök och muskot
.
Koka pasta enligt anvisningen på paketet. Stek färsen och ha i chilisås, vin, soya och kryddor och låt puttra en stund. Gör såsen. Lägg färsen i en ugnsfast smörjd form, häll över pastan och häll sedan över såsen. Rör om lite bara. Strö över osten och gratinera i ca 10 minuter på 250 grader. Servera med sallad till. Lätt som en plätt.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar