25 mars 2009

Dags för efterrätt


En riktigt god paj som serveras ljummen med vaniljglass till. Bli nu inte orolig om du inte gillar ananas för denna smakar väldigt lite av ananas eftersom ananasen bäddas in och mildras i creme fraichen och i ugnen gottar den till sig rejält. Denna paj fick jag första gången en sommardag hos goda vänner i Malstabodarna för många, många år sen. Å både pajen och vänskapen håller i sig än.

Ananaspaj

Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Fyllning:
2 ½ dl creme fraiche
1 burk avrunnen krossad ananas, ca 500 g
1 ägg

1. Sätt ugnen på 200 grader. Låt ananasen rinna av i en sil.
2. Smält smöret. Blanda med socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
3. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda gärna ca 10 minuter.
4. Blanda ihop ingredienserna till fyllningen. Häll fyllningen i formen.
5. Grädda i 20 minuter.

Mums!!
.

1 kommentar:

  1. Är det bara jag som tycker att det är för stor smakskillnad på konserverad annanas och färsk.Har börjat gilla färsk annanas men konserverad NEJ. Kan man kanske göra pajen med färsk annanas?

    SvaraRadera