22 april 2009

Alltid uppskattat


En god hemmagjord lasagne är alltid rätt tycker jag. Här kommer ett recept som jag brukar följa.
.
Lasagne
Köttfärssås:
500 g lammfärs
1 buljongtärning
2-3 dl vatten
2 dl rött vin
3-4 pressade vitlöksklyftor
salt & cayennepeppar
3 msk tomatpure´
2 hackade röda eller gula lökar
.
Bechamelsås:
2 msk smör
4 msk vetemjöl
8-9 dl mjölk
lite salt
.
ca 10 lasagneplattor
ev riven ost
.
Bryn lök och lammfärs och tillsätt resten som ska vara i köttfärssåsen och låt puttra. Gör bechamelsåsen dvs bryn smör och blanda i mjöl, rör om och ha i mjölken, ev kan osten blandas i såsen. Låt det koka upp och passa såsen så att den ej bränns i botten. Varva sedan plattorna med sås och färsblandningen, avsluta med ett lager plattor med sås överst. In i ugnen ca 30 minuter i 225 grader. Servera en sallad till.
.

1 kommentar:

  1. Klart det finns bra boxvin!
    Har just nu snöat in på Ecologica som kanske är lite tunnt men helt ok.
    Mauro och Pasqua är också återkommande köp.

    SvaraRadera