02 april 2009

Caprese dax


Idag är det dags för ett recept och det får bli den enkla men goda Italienska Capresen. Jag kör ofta med Caprese och så lägger jag till något extra till originalet. Denna gång blev det Italiensk salami (faktiskt Siciliansk för att vara noga) men man kan ha prusciutto, grillad paprika, oliver, tapenade eller ett gott bröd till. Personligen tycker jag att buffelmozzarellan är godast och tyvärr är den också dyrast. Använd valfri mängd av ingredienserna och ha mycket av det ni tycker om.

Caprese

Skivad mozzarella
Skivade tomater
Italiens salami
Färsk basilika
Flingsalt & nymalen svartpeppar
Olivolja

Lägg mozarellaskivorna och tomatskivorna omlott i en ring. Lägg salamin tex i mitten. Salta och peppra och ringla över olivolja. Lägg på lite basilikablad. Härligt gott och alltid lyckat.
.

3 kommentarer:

  1. Ser mycket gott ut Äter man detta som förrätt eller??
    förslag på gott vin till?

    SvaraRadera
  2. Ja, till förrätt är det perfekt. Lindeman (finns ju olika varianter) vitt eller rött efter smak är ett exempel på gott vin till.

    SvaraRadera
  3. Det där såg gott ut!!!

    Ha det bra
    //Johanna

    SvaraRadera