27 juli 2009

Gott med paj


Här kommer ett recept på en paj som är lätt att komma ihåg. Denna paj blir extra god eftersom man blandar rabarber med jordgubbar och det är en suverän kombination. Receptet fick jag av min kompis Kicki då hon tipsade om att smulpajen är lätt att komma ihåg då det är en "ett -två-tre" röra. Pajen är något söt så den som vill kan minska ner lite på sockermängden. Men med denna mängd socker blir den lite "knäckig" i konsistensen.
.
Enkla pajen
.
Ca ½ l jordgubbar och ett gäng rabarber
100 g smör
2 dl socker
3 dl mjöl
Skiva rabarbern och blanda med jordgubbarna i en form. Smula smöret, mjölet och sockret till en grynig röra. Häll det överst. Grädda i ugn ca 20-30 minuter i 225 grader. Serveras något avsvalnad med mycket vaniljsås till.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar