21 juli 2009

Plätts


Jag gör amerikanska plättar (plätts) då och då. Särskilt när vi har den goda jordgubbssylten. Plättsen är extremt goda och helt i min smak som ni säkert förstår. Receptet är för många personer men jag brukar halvera det så räcker det ungefär till 4 personer. Här kommer receptet:
.
Plätts till många
.
7 ägg
10 dl filmjölk
0,5 dl socker
1 tsk salt
4 msk rapsolja
10 dl vetemjöl eller dinkelmjöl
3 tsk bakpulver
1,5 tsk bikarbonat
smör till stekning
serveras med hemlagad sylt och vispad grädde
Vispa ägg och fil. Rör ner socker, salt och olja. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner detta i smeten under omrörning. Låt smeten vila 15-30 minuter. Grädda knappt en dl smet till varje plätt på medelvärme. Det brukar få plats 4 plätts i en stor panna. Ät och njut.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar