23 juli 2009

Nybakat bröd


Igår bakade jag ett gott och enkelt bröd med fyllning i. Här kommer receptet.


Fyllda lantbröd


25 g jäst

6 dl ljummet vatten, 37 grader

ca 1,4 liter dinkelmjöl, fullkornsvetemjöl (ca hälften/hälften)

1 msk salt

1 msk honung

lite soltorkade tomater

många skivor lagrad ost

ev. olivolja och flingsalt


Gör degen som vanligt. Låt jäsa 30 minuter. Dela degen i 2 delar och platta till en del och lägg på tomat och många ostskivor och rulla degen och vrid den lite. Lägg på en plåt och låt jäsa 30 minuter till. (man kan säkert fylla den först och låta den jäsa en timme om man vill) Pensla med olivolja och ha på lite flingsalt för den som vill. Grädda i ugn ca 15 minuter 230 - 240 grader.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar