03 februari 2010

Kycklinggryta


Improvisera med mängderna så som ni vill ha det, jag har angett ungefärlig mängd, här kommer recept på:
.
Enbärskryddad Kycklinggryta till vardags
.
tinade kycklingdelar tex lår eller ben till 4 pers
röd lök, ca 2 st
champignoner, ca 4 nävar
grädde, ca 5 dl
hönsbuljong, ca 1 tärning
enbär, ca 10 st
kantarellfond, ca 1 msk
salt & peppar & vitlökspulver
ris
.
Koka ris. Bryn kycklingen i finhackade enbär och tillsätt sedan grädde, hönsbuljong, kantarellfond, kryddor och låt puttra ca 20 minuter beroende på hur stora kycklingdelarna är. Kolla att kycklingen är färdig inuti. Smaka av så att du har rätt balans på kryddningen. Bryn lök och champignoner i en annan panna och häll över det i kycklinggrytan strax innan servering.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar