18 september 2010

Andra bullar


I Stockholm, där jag kommer ifrån, säger vi bullar om kaffebröd. Tex kanelbullar eller vaniljbullar. Här i Skåne säger de bullar om frallor. Om kaffebröd säger de kanelsnäckor. Man blir rent förvirrad. Är jag i Stockholm och ber någon att "köp lite bullar med dig" så kommer de med kaffebröd och är jag i Skåne och säger samma sak så kommer de med frallor (bilden). Och då behövs ju smör och ost till.
.
Man blir ännu mer förvirrad när Skåningarna säger att de ska gå på middag vid lunch. Vår middag i Stockholm kallar de kvällsmat. Vi har alltså frukost, lunch och middag och Skåningarna har frukost, middag och kvällsmat. Ännu lite längre sydväst så har Dansken frukost på lunchtid...ja...ja...ni förstår själva! Om jag säger till en Stockholmare: "kom förbi på middag på lördag" så kommer de vid 18.00-tiden medan Skåningen skulle ringa på dörren vid 12.00-tiden. Vi ska bara inte tala om vad de kallar bakdelen (rumpan) här nere....
.

1 kommentar:

  1. ja se skåningar, så när de är på jobbet så går de inte på lunch utan på middag.............hi- hi i en stockholmares öron låter det konstigt.

    SvaraRadera