06 november 2010

Trerätters middag


För ett par veckor sedan var vi bjudna till J & F som bor på en fin gård långt ut på landet. Det var verkligen en riktig höstmiljö med kolsvart ute och massor av tända ljus (och en härlig öppen spis!!) inne. Vi fick tre rätter som på vilken tjusig restaurang som helst och maten var mycket god.
.
Till förrätt blev vi bjudna på en helt underbar svampsoppa. Tydligen finns det inget recept eftersom den var improviserad för stunden. Det fina med denna soppan var att den var perfekt kryddad! Det är inte vanligt ens på finare restauranger. Ofta tycker jag att många soppor serveras på tok för salta. Inte gott. Soppan ska smaka vad den är baserad på och inte smaka mest "saltsoppa". Det är synd eftersom man alltid kan tillsätta salt själv men det blir svårare att ta bort den salta smaken. Det är en konst att få en soppa så balanserad i smakerna som värdinnan lyckades med. Len och mjuk med mycket smak av svamp. Till den serverades filodegsrullar fyllda med fetaost och parmesanchips. Allt var hemlagat. Underbart.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar