17 november 2009

Dags för recept


Här är ett recept som jag kom på en dag då jag tog lite "Kajsa Warg"...ni vet hon som sa "man tager vad man haver".
.
Lax med pepparrotssås
.
Laxfileér
Skånsk senap
Grädde
Pepparrot färskriven på tub
salt och lite peppar
Rotfrukter, rödlök, olivolja, flingsalt
Valfri sallad
.
Tärna rotfrukter och lägg på en plåt, ha olja och flingsalt över. In i ugnen 200 grader i 40 minuter. Lägg dit löken när det är ca 12 minuter kvar (samtidigt som du lägger dit laxen). Stryk på senap på laxfileérna och lägg in i ugnen (på rotfrukterna) ca 12 minuter. Värm grädden i en kastrull och smaksätt med pepparrot tills du gillar smaken. Låt koka en stund och red grädden om du har en lättare variant. Servera med sallad till.
.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar