03 april 2009

Fredagsfrågan


Äntligen fredag igen. Här kommer fredagsfrågan och denna gång blir det lunchtema. Jag tycker att det kan vara lite svårt att komma på en bra lunch. Ni kanske har något som alltid blir gott och inte tar en hel dag trots att det inte är så komplicerat.

Tips på en god och lättlagad helglunch?

Mitt svar är: Jag brukar laga Amerikanska plättar (plätts) sådana som blir extra höga men jag tar tacksamt emot tips på nyttigare lunch än det.
.

2 kommentarer:

  1. Jag slänger gärna ihop en sallad av babyspenat, körsbärstomater, basilika, söndertrasad mozzarella, rökt lufttorkad skinka typ onsala.
    Toppa med nyrostade pinjekärnor och dressa med citron + olja. mums

    SvaraRadera
  2. Marinerad tonfisk till pasta eller sallad. Den ska göras ett par dagar innan servering. Tonfisken marineras tillsammans med soltorkade tomater, kapris och torkad basilika. En god olivolja hälls över. Tar alltså ingen tid den dagen den ska serveras.

    SvaraRadera