10 mars 2009

Mogen eller inte mogen, det är frågan.


Tänk om det vore lite lättare med avocado. Ja, att den är mogen alltså. Det är så mycket man kan göra med avocado, det är så gott och så nyttigt. Men den är ju sååå sällan mogen när man behöver den. Planerar man gäster och vill ha tex en förrätt baserad på avocado behöver man ju alltid ha en alternativ förrätt i reserv om avocadon har samma konsistens som en kokosnöt. Som de ju ofta har i affären. Eller så är den övermogen och sönderklämd. Om den är rätt mogen så är den oftast svindyr. Visst kan man lägga den i en påse med ett äpple i, för snabbare mognad, men det är ingen racerfart på den metoden precis. Nä, inte lätt det där med avocado.
.

1 kommentar:

  1. Nä, jag håller med. Speciellt om man ska göra guacamole och inte har planerat det två veckor i förväg. Hemmagjord guacamole går före fabricerad sådan på burk...

    SvaraRadera