11 mars 2009

Nyttigt OCH giftigt


Varje dag äter jag krossade linfrön för att det är nyttigt. De innehåller mycket omega 3 och har en hög halt av kostfibrer osv. osv. Det kan man bland annat läsa om här. Men det är också giftigt! Visserligen i för stor dos, men ändå. Linfrö innehåller CYANID! Det kan man läsa om här. Hur bra är det då? Tro sjutton att man bör följa råden om begränsat intag per dag som det står på paketet. Särskilt krossade linfrön ska man vara försiktig med sägs det för då får man i sig mer cyanid. Jaha, men det sägs också att hela linfrö är ingen ide att äta för kroppen kan inte ta upp de nyttiga ämnena då fröet bara passerar tarmen obearbetat. Snacka om dubbla budskap.

Nä, jag säger som Di Leva sjunger: Vem ska man tro på, tro på?
.

1 kommentar:

  1. Framför allt är det för att hålla magen igång som man äter krossade linfrön. Omega-3 kan du ändå inte ta upp när det kommer från växtriket, det måste först passera ett djur såsom i ägg med omega-3, viltfångad lax, gräsbetande nötboskap och vilt. Av samma anledning blir fördelningen omega-3/omega-6 i Becel (som man ändå inte ska äta eftersom det är ett margarin) helt fel!!! fördelningen bör vara 1-1 eller max 1-2, då både 3:an och 6:an kommer från växtriket blir mängden du kan ta upp 1-400!
    Och lite cyanid har väl ingen dött av?
    Bertil

    SvaraRadera